2,2K
Sarea este bună? Iată 10 motive pentru care sarea este bună pentru sănătatea dumneavoastră :
- Sarea ajuta la controlul glicemiei prin îmbunătăţirea sensibilităţii la insulina. O dietă cu conținut scăzut de sare măreşte rezistența la insulină și se pare că restricționarea moderată a sarei prin dietă provoacă rezistență sistemică la insulină.
- Sarea este un antihistaminic natural. Un vârf de sare presărat pe limbă poate ajuta la ameliorarea unei reacții alergice sau a unui atac de astm.
- Organismul are nevoie de sare pentru a mentine pH-ul corect al stomacului. Acidul stomacal este acidul clorhidric și sarea este clorura de sodiu . Nivelurile adecvate de acid gastric sunt absolut fundamentale pentru o digestie buna, dar 90% dintre americani au acid gastric scazut.
- Sarea îmbunătățește calitatea somnului. Are calități anti-stres și anti-excitație datorită suprimării hormonilor de stres și a creșterii ratei metabolice. Acest lucru poate explica de ce mulți oameni spun că o dietă scăzută de sodiu interferă cu somnul și o cantitate adecvată de sare dietetică îmbunătățește calitatea somnului.
- Consumul adecvat de sare încurajează o greutate sănătoasă și un metabolism rapid. În primul rând, un studiu a arătat că creșterea cantității de sare duce la o creștere a eliminării cortizolului și la scăderea nivelului de cortizol în sânge. Dezechilibrul sau excesul de cortizol înseamnă creșterea în greutate şi un metabolism stagnat.
- Sarea sprijină funcția tiroidianăprin reducerea hormonilor de stres circulant. De exemplu, cortizolul este anti-tiroidian, dar sarea combate excesul de cortizol.
- Sarea sprijină hiperosmolaritatea fluidului extracelular. Ușoară hiperosmolaritate – mai multe substanțe dizolvate în lichidul extracelular decât în celulă – crește, de fapt, rata metabolică a celulei. Asta înseamnă că sarea poate accelera metabolismul dvs.! Pe de altă parte, când lichidul extracelular este hipo-osmotic față de celulă, acesta afectează defalcarea proteinelor și a glucozei și, prin urmare, scade metabolismul celulei.
- Consumul crescut de sodiu se corelează și cu creșterea termogenezei –producerea de căldură de către organism.
- Sarea adecvată susține hormonii echilibrați. Hormonul și cercetătorul nutrițional Raz Peat explică corelația dintre aldosteronul care reglează sarea și pierderea mineralelor. Unul dintre lucrurile care se întâmplă atunci când nu este suficient de sodiu în dietă este faptul că se mai sintetizează aldosteron. Aldosteronul cauzează pierderea de sodiu în urină și transpirație, dar realizează acest lucru în detrimentul pierderilor crescute de potasiu, magneziu și, probabil, de calciu… Deficitul de magneziu este extrem de obișnuit, dar o mică cantitate de sare din dietă ușurează pentru a retine magneziul in alimentele noastre.
- Sarea face gustul alimentelor bun. Sarea adaugă un factor de sațietatealimentelor și face mese plăcute. Conținutul adecvat de sare al alimentelor face mai ușor să se bucure de calitate în loc de cantitate, încurajând astfel mancarea conștientă și gestionarea greutății.
1 comment
Totusi, sarea asta nu e chiar atat de buna. Foarte de acord cu punctul 2,3si 4.