Home RECOMANDĂRI 12 efecte secundare ale dependenței dvs. de telefoane mobile

12 efecte secundare ale dependenței dvs. de telefoane mobile

by Pronto Diagnostic
0 comments

Aproape două treimi dintre adulți şi tinerii zilelor noastre dețin acum un smartphone – de la 58% la începutul anului 2014. De fapt, 61% dintre dvs. care citiți această pagină chiar acum fac probabil acest lucru pe un smartphone.

Popularitatea lor nu este surprinzătoare! Telefoanele inteligente sunt dispozitive incredibile – ne permit să rămânem conectați, organizați și distrați. Cu ele se poate urmări ceea ce mâncăm, obiectivele noastre de exerciții și modelele noastre de somn. Ele înregistrează listele de cumpărături, detaliile de călătorie și obiceiurile noastre de cheltuieli.

Aceste mini-calculatoare ne-au eliminat nevoia de ceasuri de alarmă, agende și camere de luat vederi.

Dar nu au avantajele lor şi un dezavantaj?

Se pare că vin cu mai multe dezavantaje. Citiți mai departe pentru a afla exact care sunt aceste dezavantaje.

1.O dependență serioasă

În ciuda faptului că unii ar putea crede, dependența de smartphone-uri este un fenomen foarte real.

S-a constatat că studenții de sex feminin petrec o medie de zece ore pe zi pe telefoanele lor mobile, navigând pe Internet și trimițând 100 de mesaje. Asta e mai mult timp decât am petrecut împreună cu prietenii.

Un alt studiu a constatat că trei din cinci utilizatori de smartphone-uri din SUA nu pot merge mai mult de 60 de minute fără să-și verifice telefoanele.

Deci, ce ne face atât de dornici să ne jucăm cu telefoanele în loc să ne angajăm în viața reală?

Experții spun că creierul nostru primește o lovitură de dopamină și serotonină – substanțele chimice legate de fericire – atunci când telefoanele noastre sună sau sună. Acestea sunt aceleași substanțe chimice care le oferă consumatorilor de droguri!

Nu ne uităm nici la problema noastră foarte reală – un recent sondaj de opinie arată că 82% din cei care folosesc telefoane inteligente  cred că există dependență.

De fapt, nomophobia (teama de a fi fără dispozitivul mobil) este acum recunoscută ca o problemă gravă – cu facilități de dezintoxicare disponibile pentru a vă ajuta să vă rezolvați problema!

La fel ca și în cazul altor substanțe dependente, retragerea poate fi lungă și dureroasă și poate avea complicații.

Un studiu din 2011, intitulat „The World Unplugged”, a studiat aproape 1000 de studenți din 10 țări diferite.

Elevii au fost rugați să evite telefoanele mobile, laptopurile și rețelele sociale timp de 24 de ore.

O „majoritate clară” a suferit o suferință psihică și fizică semnificativă, panică, confuzie și izolare extremă în timpul perioadei de retragere.

Asociația britanică de chiropractici spune că numărul tinerilor cu probleme de spate a crescut dramatic în ultimul an, datorită utilizării de smartphone-uri.

Conform statisticilor din 2015 , 45% dintre tinerii cu vârsta cuprinsă între 16 și 24 de ani suferă acum de dureri de spate, deoarece discurile lor spinoase sunt supuse presiunii. Aceasta este o creștere de 60% față de 2014!

Această durere nu este doar ocazională, cu 25% din acei tineri care suferă zilnic .

2.Anxietate

A petrece atât de mult timp uitându-te la un ecran poate duce la anxietate și chiar depresie, deoarece oamenii așteaptă actualizări constante și interacțiune de la prieteni și vă faceți griji atunci când acestea nu sunt primite.

Pentru fiecare minut în care jucați Candy Crush, vă lipsiți dintr-un minut de exerciții fizice, de a găti mese sănătoase, de a merge pe câine și de a interacționa cu oamenii din viața reală – toate acestea sunt importante pentru buna sănătate mintală.

Un studiu realizat de Universitatea Northwestern a arătat că, cu cât oamenii petrec mai mult pe telefoanele lor, cu atât sunt mai probabil să fie deprimați.

Utilizarea medie zilnică pentru o persoană deprimată a fost de 68 de minute, comparativ cu doar 17 minute pentru cineva care are o stare de sănătate mintală mai bună.

3.Stres

A avea un telefon inteligent înseamnă că suntem întotdeauna „disponibili” – pentru a prelua apeluri, mesaje text, mesaje instantanee, notificări de mass-media sociale și e-mailuri. Ziua de lucru nu mai termină la ora 18:00, deoarece e-mailurile continuă să împingă târziu în noapte.

O cercetare din 2012 a constatat că nevoia de a citi imediat și de a răspunde la fiecare dintre aceste alerte de intrare cauzează niveluri de stres în creștere.

Studiul, care a analizat 100 de studenți, lucrători cu amănuntul și angajați din sectorul public, a constatat că stresul devine atât de rău pentru unii, încât încep să experimenteze vibrații fantomă , gândindu-se că telefonul lor este anunţă un eveniment, când acest lucru nu se întâmplă!

4.Managementul greutăţii 

Într- un studiu , cercetătorii au intervievat peste 300 de studenți despre utilizarea telefonului mobil, a activităților de agrement și a activității fizice.

49 de elevi au fost apoi rugați să utilizeze un test de banda de alergare pentru a evalua inima lor și fitness pulmonar.

Nu este surprinzator faptul ca cei care au petrecut pana la 14 ore zilnic pe telefoanele lor au fost mai putin pregătiţi decat participantii care au avut o medie de aproximativ 1,5 ore de utilizare.

5.Somn întrerupt

63% dintre utilizatorii de smartphone-uri cu vârsta cuprinsă între 18 și 29 de ani sunt adormiți cu un telefon mobil, un smartphone sau un comprimat în pat, spune un studiu din 2013 .

Aproximativ 30% dintre utilizatorii cu vârste între 30 și 64 de ani fac același lucru.

Ceea ce este îngrijorător este faptul că, potrivit unui studiu publicat în septembrie 2015, cantitatea de cafeină într-un espresso dublu are un efect mai mic asupra programului de somn decât expunerea la lumină strălucitoare pe timp de noapte!

În timp ce majoritatea dintre noi nu ar aduce un espresso dublu în pat, ne aducem cu plăcere telefoanele.

Expunerea la lumină poate împinge de fapt timpul somnului de două ori mai mult timp decât cafeaua , datorită capacității sale de a suprima melatonina, hormonul care ajută la sincronizarea somnului.

Când cercetătorii de la harvard au analizat efectul de 6,5 ore de expunere la lumina albastră și la lumina verde, au descoperit că lumina albastră a suprimat melatonina de două ori mai mult decât a făcut-o verde.

Albastru, de asemenea, schimba programul de somn cu trei ore, comparativ cu o ora si jumatate pentru lumina verde.

6.O sursă de bacterii

Cercetările realizate de  Universitatea din Arizona au descoperit că telefonul mediu are de 10 ori cantitatea de bacterii care se găsește pe un scaun de toaletă!

În timp ce vă puteți curăța toaleta în mod regulat, este posibil ca telefonul dvs. să aibă o bună ștergere mult mai rar. Și indiferent cât de curat este scaunul dvs. de toaletă, probabil că nu veți lăsa să vă atingă fața!

Data viitoare, aveți grijă de unde părăsiți telefonul și ștergeți-l în mod regulat.

7.Atenție scăzută

De fapt, pur și simplu prezența unui telefon mobil se spune că distrage atenția, mai ales atunci când este în setările sociale.

8.Efectele sociale

În loc să ne facem mai conectați, telefoanele noastre inteligente ar putea să ne facă mai izolați.

Nu numai că suntem mai distrați și mai puțin „prezenți” în scenariile sociale grație telefoanelor noastre mobile, și suntem tot mai puțin conectați la colegii noștri la un nivel mai profund.

Cercetătorii de la Universitatea din Essex au descoperit că persoanele care au discutat subiecte personale semnificative când un telefon mobil era în apropiere (chiar dacă nu erau folosite) au raportat o calitate relativă mai scăzută și o mai mică încredere în partenerul lor.

De asemenea, ei au simțit că partenerul lor era mai puțin empatic față de preocupările lor.

Folosirea de smartphone-uri este, de asemenea, probabil să ne facă mai egoiști și mai puțin probabil să ne angajăm în comportamentul „prosocial”, spune cercetările de la Universitatea din Maryland .

Faptul de comportament prosocial este definit ca o acțiune destinată să aducă beneficii altei persoane sau societății în ansamblul său – cum ar fi voluntariatul sau pur și simplu ajutând pe cineva în nevoie.

9.Accidente indirecte

În afară de leziunile cauzate direct de telefonul dvs. – cum ar fi nevralgia occipitală sau sindromul de tunel carpian – dependența de telefonie mobilă poate crește riscul vătămărilor indirecte, cum ar fi o cădere urâtă sau un accident de mașină!

În timp ce folosirea telefonului mobil în timpul conducerii este interzisă în unele state , hands-free nu este.

Cu toate acestea, cercetătorii de la Universitatea Carnegie Mellon au descoperit că șoferii care ascultă pe cineva vorbesc pe telefonul lor au 37% activitate redusă a creierului. Se spune că fabricarea de dispozitive hands-free sau activate prin voce nu este suficientă pentru a elimina distragerile în timpul conducerii.

Chiar și pietonii prezintă un risc crescut de a provoca accidente.

Un studiu al  Universităţii din Washington  raportează că pietonilor  care tastează pe telefon le-a luat 1,87 secunde în plus să traverseze o intersecție medie și au fost de patru ori mai multe şanse de a ignora luminile sau de a uita să se asigure în trafic înainte de a traversa.

10.Vederea

Expunerea directă la lumina albastră – cum ar fi cea care provine de pe ecranele telefonului mobil – poate provoca leziuni ale retinei ochiului.

Fundația Americană de Degenerare Maculară avertizează că afectarea retinei de această natură poate duce la degenerare maculară, ceea ce determină pierderea vederii centrale (capacitatea de a vedea ce este în fața dvs.).

Cu toate acestea, în cercetare, lumina albastră a fost plasată direct în fața ochiului – ceea ce nu este exact cum se utilizează telefoanele mobile. Cu toate acestea, efectele pe termen lung ale expunerii la lumina albastră nu sunt cunoscute.

Un sondaj efectuat la 2.000 de persoane a constatat că 55% dintre respondenți consideră că disconfortul ochiului este principala problemă cauzată de telefoanele lor.

Pentru a vă salva ochii, limitați timpul pe telefon și urmați regula 20-20-20 – la fiecare 20 de minute durează 20 de secunde pentru a vă concentra pe ceva de 20 de metri distanță. !

11.Deficienţe de auz

Simpla discuție cu cineva de pe telefon nu va afecta auzul, dar dacă folosiți telefonul smartphone și căștile pentru a asculta muzică, atunci este posibil să aveți motive de îngrijorare.

Potrivit Institutului Național de surzenie , aproximativ 26 de milioane de americani suferă de pierderea auzului indusă de zgomot.

O sursă de astfel de zgomot este de la căști, precum cele care vin împreună cu telefonul.

Dacă ascultăm muzică prea tare, putem distruge conexiunile fine din urechea internă, care transmit semnale chimice prin nervi către creier.

Ce nivel este prea tare?

Campania Dangerous Decibels privind sănătatea publică declară că expunerea repetată la zgomote de peste 85 de decibeli poate provoca pierderea auzului – aproximativ nivelul de zgomot al traficului greu.

Volumul maxim al unui smartphone este de aproximativ 105 decibeli – sau cel al unui concert. Ascultarea muzicii la acest volum pentru mai mult de patru minute ar duce probabil la deteriorarea auzului.

Chiar dacă o scadeţi la doar 94 de decibeli, se pot provoca daune dacă audiţia este mai mult de o oră.

12.Radiație

Deși nu este clar dacă radiațiile de la telefoanele mobile și alte dispozitive conectate cauzează probleme de sănătate, un grup de 200 de oameni de știință biologi și medici din întreaga lume încearcă să sensibilizeze opinia publică în această privință.

Ei cer Organizației Națiunilor Unite, Organizației Mondiale a Sănătății și guvernelor naționale să elaboreze reglementări stricte privind telefoanele mobile care creează câmpuri electromagnetice.

Organizația Mondială a Sănătății clasifică deja telefoanele mobile drept „eventual carcinogene pentru oameni”, iar organizația va efectua o evaluare formală a tuturor rezultatelor studiate ale sănătății din expunerea la câmpul radio-frecvență până în 2016.

Sursa: http://www.naturallivingideas.com

 

You may also like

Leave a Comment